Mälarbanan är Norconsults största projekt någonsin. Foto: Trafikverket

Publicerad den: 2020.12.3

De får Mälarbanans arbetsmiljöpris

Arbetsmiljö: I sitt uppdrag på Mälarbanan har Norconsult jobbat med att få in arbetsmiljöfrågor som en röd tråd genom hela planerings- och projekteringsarbetet. Idag får de ta emot ”Mälarbanans arbetsmiljöpris”.

Låst innehåll

Norconsults uppdrag på Mälarbanan omfattar projektering av VA-omläggning av 500 ledningsobjekt samt att planera och projektera trafikåtgärder för de bil-, cykel och gångvägar som påverkas. Uppdraget spänner från förstudie fram till bygghandlingar.

I projektet använder sig Norconsult av sin standardiserade innovationsprocess, som kan användas på många olika frågeställningar och därigenom bidra till optimala och kostnadseffektiva lösningar. Här har man satt fokus på arbetsmiljö.
– Alla våra leverantörer ska komma hem friska och hela från sitt arbete, varje dag. Som chef för Mälarbanan är detta det absolut viktigaste för mig. Har en god planering gjorts i ett tidigt skede är de bästa förutsättningarna på plats för en säker arbetsmiljö. Arbetsmiljö och planering går hand i hand, säger Mälarbanans projektchef Erik Lundman.

ANNONS:

– Det goda samarbetet med Trafikverket har sedan första dagen präglats av öppenhet, kreativitet och vilja att utveckla uppdragets arbetsmiljöarbete, vilket har gjort arbetsmiljöfrågorna till en naturlig del i projekteringsarbetet, säger Lennart Wetterholt, uppdragsledare på Norconsult.

Arbetsmiljöpriset delas ut av Trafikverket och består av ett diplom samt 25 000 kronor till personalfrämjande åtgärder.

Taggar: , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.12.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!