Ny bro på gång. Foto: Trafikverket

Publicerad den: 2019.12.5

Delikat brobygge drar igång

Anläggning: Redan 1915 invigde Hans Majestät Gustaf V valvbron över Skurusundet. Sedan dess har trafiken ökat gällande både kollektivtrafik och personbilar. Nu är det dags för Trafikverket att ta första spadtaget för en ny.

Låst innehåll

Den nya bron byggs söder om den befintliga och över Skurusundet för att binda ihop Värmdön med fastlandet. Den är designad för att inte förstöra natur- och kulturvärden. Vissa schaktarbeten har redan startat.
Brodäcket med vägbana byggs helt i stål och tillverkas i delar för att sedan fraktas och svetsas ihop på plats. Kollektivtrafiken får ett eget körfält i vardera riktning på den nya bron. Renoveringen av den befintliga valvbron påbörjas efter att den nya är på plats. Den äldsta bron renoveras helt och blir en lokal vägbro över Skurusundet. Tvillingbron renoveras för att bli en bro för gång- och cykeltrafikanter.


Trafikverket räknar med att hela projektet där bygget av en ny bro och renovering av den befintliga är klar år 2024.

ANNONS:


– Nacka växer starkt och trafiksystemet måste hänga med. Vi har efterfrågat denna bro i många år och välkomnar att den äntligen börjas byggas, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Micael Appelgren

Publicerad den: 2019.12.5

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!