Doosan och Engcon har tecknat avtal om utökas samarbete i Europa. Foto: Doosan.

Publicerad den: 2019.9.13

Doosan och Engcon tecknar avtal

Tiltrotatorer: Svenska tiltrotatortillverkaren Engcon har tecknat avtal med Doosan om att fabriksförbereda grävmaskiner för företagets system. De första maskinerna levereras redan i höst.

Låst innehåll

Krister Blomgren, vd Engcon, förklarar att avtalet med Doosan om att fabriksförbereda grävmaskiner för företagets tiltrotator, styrsystem och fästen bara är ett första steg.

– Våra produkter har länge varit en nordisk företeelse och nu ser vi en tydlig trend att Europa börjar öppna sig för att använda tiltrotatorer och våra system, konstaterar han.

ANNONS:

Det långsiktiga målet är att utöka samarbetet från att bara gälla Europa till hela världen. Även Doosan har identifierat en internationell efterfrågan.

– På grund av den starka tillväxten på denna marknad kommer vårt partnerskap att ge ökad arbetseffektivitet för att svara på våra återförsäljares och kunders efterfrågan, säger Kevin Lynch, vid Doosan Infracore Europe.

Företagets första gemensamma möte med kunder blir på Quarry Days i Prag i mitten av september. De första tiltrotatorförberedda grävmaskinerna från Doosan rullar ut under hösten 2019.

Även företaget Steelwrist har ett samarbete med Doosan om fabriksmontering av företagets produkter.

Enligt Steelwrists vd Stefan Stockhaus kommer samarbetet att fortsätta, vilket innebär att doosankunder nu får möjlighet att välja mellan två märken av tiltrotatorer.

 

 

Sofia Barreng

Publicerad den: 2019.9.13

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!