Engströms har sålt sin anläggning och i samma veva lämnar också Peter Larsson som vd. På bilden ses även styrelseordförande Göran Eriksson. Arkivbild: Per Knutsson

Publicerad den: 2020.10.12

Engströms vd lämnar – lokalerna sålda

Anläggning: Bröderna Engströms Entreprenadmaskiner har sålt sin anläggning i Örebro till det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten. Företagets ”nya” vd Peter Larsson, som tillträdde sin post i våras, lämnar nu företaget eftersom ägarna inte delar uppfattningen om styrelsens strategi framåt för företaget.

Låst innehåll

För fem år sedan flyttade Engströms in i en gigantisk anläggning i Berglunda i Örebro där både kontor, verkstad, tvätthall och smedja huserar, men också flera andra verksamheter såsom kafé och restaurang. Nu står det klart att hela anläggningen har sålts och att Örebro kommuns tekniska förvaltning flyttar in. I nuläget är det inte klart var entreprenadföretaget ska flytta, man tittar på flera olika alternativ och kommer att fatta beslut inom några veckor.

Samtidigt lämnar företagets nya vd Peter Larsson, som kom in i företaget i våras, sin post.
– Jag lämnade egentligen i fredags, men kommer att vara kvar en period tills överlåtelsen av fastigheten är klar, berättar han för Maskinentreprenören idag.

ANNONS:

Anledningen är att han och ägarna inte delar uppfattningen om hur företaget ska arbeta framåt.

– Jag blev tillsatt av styrelsen för att leda företaget enligt den nya strategi som satts upp. Nu har delar av ägarna motsatt sig den strategin och då blir det omöjligt för mig att vara kvar i mitt uppdrag, säger Peter Larsson.

Vad ska du göra istället?
– Det vet jag inte ännu, det här kom väldigt hastigt och blev klart i fredags, säger han.

Taggar:

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.10.12

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!