SONY DSC

Publicerad den: 2021.2.22

Epiroc satsar i Norrbotten

Maskinleverantör: Det har gått överraskande bra för gruvnäringen i Sverige förra året. Rekordhöga malmpriser har bidragit. Nu satsar Epiroc hårt på att förbättra sin närvaro i regionen.

Låst innehåll

Epiroc storsatsar och etablerar ett helt nytt logistikcenter i Luleå. Logistikcentret ska möjliggöra ökad flexibilitet och förbättra service till kunder i norra Sverige och Finland. Det nya logistikcentret planeras vara i drift under hösten 2021.

Bakgrunden är att Epiroc under de senaste åren sett en ökad efterfrågan från gruvnäringen i norra Skandinavien.

ANNONS:

– Jag är glad över att vi nu etablerar oss i Luleå. Vi har under de senaste åren upplevt en rejält ökad efterfrågan bland våra kunder i norr. Den här satsningen ger oss ännu bättre förutsättningar att kunna utveckla vår service i regionen. Att öka produktiviteten på våra kunders maskiner är högsta prioritet så därför är det viktigt att vi finns nära våra gruvkunders verksamhet, säger Lars Senf, VD på Epiroc Sweden.

Placeringen i Luleå ska göra att centret bildar ett nytt logistiknav för gruvområdena i norra Sverige och Finland och är ett tecken på att Epiroc räknar med fortsatt stark marknad i området. Etableringen av det nya logistikcentret kommer att ske under 2021. Det nya centret planeras vara i drift under hösten 2021.

Epiroc som har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 36 miljarder kronor under 2020, och har 14 000 medarbetare i över 150 länder.

Taggar: , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2021.2.22

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören