Publicerad den: 2018.12.17

”Expertteamen kommer att bli helt avgörande för ME i framtiden”

Branschpricken: Micke Göthesson, EAG ENTREPRENAD AB

Låst innehåll

Efter åtta år i ME:s styrelse har du nu slutat, hur har det varit?
– Det har varit väldigt intressant och ofta roligt. Jag var 36 år när jag valdes in i förbundsstyrelsen och har fått vara med om en intressant resa där jag lärt mig mycket och samtidigt fått vara med om viktiga beslut. Men det är klart att det har tagit tid också. Jag tror det blir lättare att arbeta i den nya organisationen som vi fattat beslut om.

Du var med från början när diskussionen om en ny organisation kom upp i styrelsen?
– Jo, så är det. Jag var ju aktiv i den så kallade visionsgruppen. Och där diskuterades en rad olika framtidscenarior inom olika ämnen. En fråga som sedan blev aktuell var hur man i framtiden ska kunna engagera den nya generationen att vara aktiva i en
förening. Intresset för att arbeta i alla föreningar sjunker i samhället, den yngre generationen är inte intresserad. Utifrån de tankarna föddes arbetet med en ny organisationstyp.

ANNONS:

Vad är bäst med den nya organisationen?
– Jag menar att arbetet med expertteamen kommer att bli helt avgörande för att ME snabbare ska kunna få fram kompetens och hinna påverka beslutsfattare i tid. Att sätta ihop en expertgrupp som under en begränsad tid arbetar med en specifik fråga kommer bli väldigt bra. Och jag tror det blir intressant att arbeta tillsammans med andra i den här gruppen.

Foto: Ryno Quantz

Publicerad den: 2018.12.17

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare