NCC har fått ett fängslande uppdrag att bygga ut två kriminalvårdsanstalter i Skaraborg för sammanlagt två miljarder kronor. Foto: Pixabay

Publicerad den: 2021.3.15

Fängslande miljarduppdrag till NCC

Anläggning: NCC har fått i uppdrag att bygga ut två kriminalvårdsanstalter i Skaraborg till ett sammanlagt värde på två miljarder kronor.

Låst innehåll

Specialfastigheter äger och förvaltar flera av landets säkraste fastigheter, bland annat anstalter, polisfastigheter, försvarshögkvarter och domstolar. NCC och Specialfastigheter har nu tecknat ett flertal fas 1-avtal för utbyggnad och ombyggnad av Tidaholmsanstalten och Anstalten Rödjan i Skaraborg.

Anstalterna kommer att byggas om för att bli mer ändamålsenliga och få fler platser, Tidaholmsanstalten får ett 70-tal fler platser och Rödjan cirka 100 fler. Lokalerna kommer även att få lägre energiförbrukning och bättre driftsekonomi.

ANNONS:

Samarbetet inleds omgående med en planeringsfas, fas 1, för samtliga projekt. Entreprenadavtal kommer att tecknas löpande efter överenskommelse mellan Specialfastigheter och NCC, i takt med att projekten påbörjas, med start under första kvartalet 2021 och ska vara klart 2025.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.3.15

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören