Initiativtagarna till Open S svarar nu på Åke Soneruds öppna brev till branschen och menar att det inte handlar om teknik utan mer är en fråga om politik. Bild: Open S

Publicerad den: 2020.10.1

Gemensam standard för helautomatiska snabbfästen blir verklighet

Teknik: Steelwrist har länge kämpat för en branschgemensam standard på helautomatiska snabbfästen. Idag blir den verklighet.

Låst innehåll

Tack vare standarden blir det möjligt att kombinera tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare.

– Öppna standarder gör vardagen enklare, oavsett om det gäller laddare till datorer eller maskinfästen, säger Steelwrists vd Stefan Stockhaus, som länge slagits för en branschstandard.

ANNONS:

Han lanserar den nya standarden tillsammans med Rototilts vd Anders Jonsson. Diskussionerna mellan de båda tillverkarna startade i början av året och efter många timmars hårt arbete är man nu redo för lansering.

– Utvecklingen har gått mer och mer mot att grävmaskinerna används som redskapsbärare och där ser vi att standardiserade automatiska snabbfästen är nästa steg, säger Anders Jonsson, vd för Rototilt. Standarden Open-S gör det enklare för entreprenörer att ta första steget till ett helautomatiskt snabbfästessystem.

Open-S bygger dessutom vidare på den oberoende och etablerade standard som redan finns för snabbfästen, S-standarden. Produkter som följer standarden är märkta med ”Open-S”.

– Med en gemensam standard för hur vi ska koppla ihop produkterna kan kunderna själv välja fritt från sortimentet av redskap inom den nya standarden och vara säker på att de fungerar ihop, fortsätter han.

Open-S ägs och drivs som en oberoende icke-vinstdrivande, teknisk organisation, Open-S Alliance, där för närvarande Rototilt och Steelwrist är medlemmar, men dörrarna står nu öppna för fler medlemmar.

– Målet är att få in fler medlemmar. Vi öppnar för medlemskap idag och vet att flera aktörer står på kö, säger Stefan Stockhaus.

Taggar: , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.10.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!