En ny öppningsbar bro över Fyrisån har planerats i tio år. Nu har projektet äntligen fått grönt ljus att byggstartas. Illustration: &Rundquist

Publicerad den: 2020.9.21

Grönt ljus för ett av Uppsalas största projekt

Anläggning: I somras överklagades detaljplanen för den nya Tullgarnsbron över Fyrisån i centrala Uppsala. Nu Mark- och miljödomstolen avslagit överklagan och projektet får därmed grönt ljus.

Låst innehåll

Tullgarnsbron är en viktig del av utbyggnaden av infrastrukturen i Uppsala och är ett av de största projekten i Uppsala.

Kommunen beslutade att bygga Tullgarnsbron redan 2010 och planeringen för bron har pågått under flera år. Arbetet börjar nu närma sig byggstart.

ANNONS:

Den nya bron ska rymma gång-, cykel- och biltrafik och förväntas lösa en del av trängsel- och miljöproblematiken. Bron kommer även bli en viktig länk för den fortsatta utvecklingen av stadens södra delar.

De förberedande arbetena med gatuarbeten i korsningen av Östra Ågatan och Kungsängsesplanaden har redan börjat och det som händer där är att man lägger om vatten- och avloppsledningar. På västra sidan av bron ska en stor om- och nyanläggning av väg göras.

Tullgarnsbrons brodel kommer att kunna starta först när de förberedande markarbeten är färdiga. Målet är att bron ska vara klart för trafik 2021/2022.

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.9.21

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!