Stor order till hemlig kund i Asien köper 60 Brokk specialiserade på räddningsaktioner. Foto:Brokk

Publicerad den: 2019.1.23

Hemlig rekordorder till Brokk

Maskinleverantör: Brokk har i början av 2019 mottagit den största ordern under företagets drygt 40-åriga historia. Inte mindre än 60 av Brokks robotar med flera olika verktyg kommer att levereras till en onämnd kund i Asien.

Låst innehåll

Brokks robotar är sedan tidigare välkända inom bygg- och rivningsindustri, samt inom process-, gruv- och tunnelapplikationer. Men kanske inte lika känt är att Brokks robotar även kan skapa stor nytta inom Brokks relativt nya affärsområde Security & Rescue. Det affärsområdet fokuserar på användningsområden inom katastrofhjälp, återuppbyggnad och säkerhet. Det kan också handla om insatser efter jordbävningar, attentat och liknande. Den aktuella kunden är verksam inom dessa områden, det står i varje fall klart, och är bekräftat av Brokk.

Brokk vill inte kommentera varför kunden hålls hemlig, eller om det är kunden eller Brokks eget beslut.

ANNONS:

De är tack vare Brokks beprövade fjärrstyrningsteknik och med möjlighet till lång räckvidd, som gör maskinerna intressanta. Efter en katastrof är det svårt att avgöra vilka utmaningar man ställs inför och då är möjligheterna att snabbt kunna byta verktyg inför olika situationer oerhört viktig.

– Utöver det inledande räddningsarbetet handlar det även om att få grundläggande infrastruktur att fungera efter en katastrof. Där kommer våra robotar in och används vid uppröjningen. Det här är insatser som kan pågå under en längre tid, berättar Brokks vd Martin Krupicka.

Arbetet med den här ordern har pågått under flera års tid. Leveranserna kommer att ske under 2019.

Taggar: ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2019.1.23

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!