Ny chef för Cats anläggningsmaskiner i Sverige blir Thomas Gerlach. Foto: Per Norell.

Publicerad den: 2021.2.25

Ingenjör blir ny chef för Cat i Sverige

Maskinleverantör: Thomas Gerlach som blir ny chef över anläggningsmaskinerna från Caterpillar i Sverige. Den formella titeln är "General Manager för Zeppelin Sveriges affärsområde Construction". Det betyder i princip att Gerlach är chef över verksamheten, men inte vd.

Låst innehåll

– Vi har en spännande tid framför oss. Zeppelin har en hög ambitionsnivå för Sverige och siktar stort inom samtliga områden. Vi ska öka marknadsandelen i Sverige, synas mer och bli ännu mer närvarande på marknaden. Därför känns det väldigt inspirerande att bli General Manager för Zeppelins och Caterpillars breda utbud inom anläggning och entreprenad, säger Thomas Gerlach.
Zeppelins strategi just nu är bland annat en ökad lokal närvaro och ett större utbud. Det kommer att kräva nyanställningar, bland annat inom service, så som mekaniker och tekniker, rapporterar bolaget. Zeppelin som är en jätte inom Catfamiljen har också tillräckligt med muskler för att ha fler färdigutrustade maskiner hemma för snabbare leveranser än tidigare.
Thomas Gerlach är 40 år och har en mångårig erfarenhet av Caterpillar redan från tiden med Pon Equipment. Han har haft flera befattningar inom affärsutveckling, service och försäljning. Thomas är utbildad ingenjör och har examen inom maskinteknik och industriell ekonomi.

ANNONS:

Taggar: , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2021.2.25

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören