Eleda Group växar, bland annat med uppgköp av expeter på VA. Foto: Ryno Quantz

Publicerad den: 2019.7.1

Jätten Eleda Group växer än mer

Förvärv: Eleda köper Västkustens Anläggnings AB och Salboheds Bygg & Anläggningstjänst. Förvävet gör att koncernent närmar sig omsättning på 3 miljarder.

Låst innehåll

Eleda är ett företag som lätt kan hamna under radarn. Men koncernen som bland annat ägs av riskkapitalbolaget i Triton omsätter nu närmare 3 miljarder och närmar sig 1000 medarbetare. Med bolag som Akeab, Kewab och Mark & Energibyggarna i portföljen finns det helt klart muskler.

Eleda Group beskriver sig själva som är expansiv koncern med fokus på anläggnings- och entreprenadtjänster inom infrastruktur. Eleda Group, som har sitt huvudkontor i Stockholm, utnyttjar den lokala och regionala entreprenörsandan som finns i koncernents bolag och dessa bolag är de som syns utåt. Eleda som varumärke är svårt att få en skymt av på landets byggarbetsplatser.

ANNONS:

Nyligen förvärvade Eleda Group också Västkustens Anläggnings AB som erbjuder komplexa VA-entreprenader samt diverse mark- och anläggningsarbeten. Bolaget, som är baserat i Mölndal kommer att utgöra ett dotterbolag till Eleda Groups regionbolag Mark &

Energibyggarna. Därmed ökar omsättningen med 80 miljoner kronor i Eleda.

Även Salboheds Bygg & Anläggningstjänst har förvärvats. Den verksamheten omsätter 400 miljoner kronor. Bolaget kommer att bilda ett fjärde regionbolag inom Eleda Group vid sidan om Akeab, KEWAB samt Mark & Energibyggarna.

Salboheds Bygg & Anläggningstjänst är ett anläggningsföretag som hanterar projekt inom det växande specialområdet för anläggningsarbeten för stora logistikfastigheter och datacenter. Affären inkluderar även ett nystartat mätteknikbolag samt ett nyligen förvärvat sprängtjänstbolag.

– Anläggningstjänst kommer som ett fjärde regionbolag inom Eleda Group ge oss en stark och strategisk position i Mälardalen samt bidra till att öka vår tillväxttakt och intjäningsnivå, säger Johan Halvardsson, koncernchef Eleda Group.

Taggar: , ,

Publicerad den: 2019.7.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!