Jinert har beställt 15 nya kranar från 50 ton till 750 ton. Leveranserna startar i februari nästa år. Foto: Liebherr

Publicerad den: 2020.10.14

Jinert storshoppar – 15 nya kranar på ett bräde

Marknad: Jinert har beställt 15 nya kranar på ett bräde; från 50 ton upp till 750 ton, i en ny storaffär med Liebherr. – Det här är stort för oss och det är stort för Liebherr, kommenterar kranföretagets vd Björn Jinert.

Låst innehåll

Jinert har idag ungefär 150 kranar i sin maskinpark, övervägande delen av märket Liebherr. Nu är ytterligare 15 nya modeller beställda, från den minsta LTC1050 på 50 ton upp till LTM1750 på 750 ton, alla från Liebherr.

– Om man ska klara miljökraven idag måste man förnya sig i snabb takt. Vi vill inte följa utvecklingen, vi vill leda den. Och för att göra det är det viktigt att erbjuda det senaste som finns på marknaden, säger vd Björn Jinert till Maskinentreprenören idag.

ANNONS:

Efterfrågan på större kranar har vuxit på senare tid och den största kranen i affären, en hydraulisk mobilkran LTM1750, kompletterar Jinerts utbud av 750-tons kranar.

De första kranarna börjar levereras i februari nästa år och leveranserna kommer fortgå under hela 2021 innan alla maskiner är på plats.

– Var i landet kranarna kommer placeras är inte helt bestämt ännu. Ungefär hälften av dem har vi placerat ut på olika depåer, den andra hälften kommer vi bestämma under hösten på vilket håll i landet de ska, säger Björn Jinert.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.10.14

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!