JM Entreprenad bygger nytt driftområde på Arlanda för 760 miljoner kronor.

Publicerad den: 2016.8.7

JM Entreprenad bygger nytt driftområde på Arlanda

Fokus: Det nya driftområdet är en nyckel i framtidens Arlanda och kostar 760 miljoner att bygga.

Låst innehåll

JM Entreprenad har fått uppdraget av Swedavia att bygga ett nytt driftområde på Arlanda. Entreprenaden omfattar en ombyggnad på 20 000 kvadratmeter samt nybyggnad av 13 hus med en total yta om 26 000 kvadratmeter. Entreprenadområdets yta uppgår till 125 000 kvadratmeter där omfattande markberedning kommer att ske. Uppdraget är värt 760 miljoner kronor och entreprenaden i sin helhet ska vara klar under 2018.

Det nya driftområdet ska bland annat hysa verkstad, garage, parkering och kontor för de verksamheter som sköter driften av Arlandas flygoperativa delar.

ANNONS:

– Det nya driftområdet är en nyckel i framtidens Arlanda, inte bara för att det ska möjliggöra en effektiv flygoperation, men också för att det ska ge plats åt kommande utveckling av flygplatsen. Det är med stor tillförsikt som vi ser fram emot samarbetet med JM Entreprenad, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Det nya driftområdet är en del i en pågående utvecklingsplan för Arlanda flygplats. Fram till och med år 2043 uppskattas investeringsvolymen för terminalutvecklingen till drygt 13 miljarder kronor.

Bland annat ska terminal 5 få en ny pir som är dimensionerad för att hantera större flygplan för långdistansdestinationer, utbyggd säkerhetskontroll liksom kommersiella ytor i samma terminal och terminalnära parkeringsplatser.

Taggar: , , , ,

Foto: Swedavia

Publicerad den: 2016.8.7

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!