Grävskadorna på landets ledningsnät är ständigt ett hett ämne. Foto: Geomatikk.

Publicerad den: 2021.6.10

Klart med ledningsanvisning i mobilen

Teknik: Geodig är en app som samlar ledningsanvisningsärenden med kartor och dokument över de ledningar som berörs av markarbeten. Eftersom entreprenörer ofta är ute i fält och har många projekt på gång är appen utvecklad särskilt för dem.

Låst innehåll

I appen samlas ledningsanvisningsärenden för Geomatikks kunder, över 150 nätägare spridda över hela landet. Information om ledningsanvisningen ges i realtid och entreprenörerna ser direkt när utsättning är utförd och när det är klart att gräva.

— Flera stora, rikstäckande nätägare är anslutna till vår tjänst för ledningsanvisning och de berörs av många grävarbeten. Därför är det extra glädjande att nu underlätta för markentreprenörerna så att de kan göra ett ännu bättre jobb med att skydda näten från grävskador, säger Per Magnusson, produktansvarig ledningsanvisning på Geomatikk.

ANNONS:

— Appen Geodig är också en viktig del i vårt ständigt pågående arbete med att digitalisera och utveckla våra tjänster för nätägare av alla typer i hela Sverige. Läs mer på hemsidan via länken nedan.

Appen har testas under hösten 2020 med mycket positivt resultat, enligt Geomatikk.

Taggar: , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2021.6.10

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören