Regeringen har avslagit överklagandet av järnvägsplanen för Umeå–Dåva. I augusti togs det första spadtaget för Norrbotniabanan av Stefan Löfven och Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon. Foto: trafikverket

Publicerad den: 2018.11.9

Klartecken för Norrbotniabanan

Järnväg: Regeringen har beslutat att avslå överklagandet av järnvägsplanen för Umeå–Dåva. Det innebär att Trafikverket nu kan gå vidare med bygget av Norrbotniabanan.

Låst innehåll

Beslutet ger även Trafikverket möjlighet att bygga om de vägar som kommer att påverkas av Norrbotniabanan. Det är väg E12, 364, 645 och Gamla Ersbodavägen i Umeå kommun.

– För Trafikverket är det mycket glädjande att vi har fått det här beskedet. Vi kan nu fortsätta med förberedelserna inför våra kommande större entreprenader, säger Helena Eriksson, regional direktör Trafikverket.

ANNONS:

I beslutet ingår att Trafikverket ska se över hur mycket mark som behöver tas i anspråk för att bygga vallar som inte utgör bullerskydd.

– När Trafikverket tar fram en järnvägsplan är utgångspunkten att vi ska göra så lite intrång på andras mark som möjligt. Vi ska göra det som behövs för att minska skador, så länge kostnaderna för det är rimliga, säger Helena Eriksson.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.11.9

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare