Veidekke har fått i uppdrag att renovera tre kajplatser i Skandiahamnen i Göteborg. Uppdraget är komplext och ska utföras parallellt med pågående terminalverksamhet. Foto: Göteborgs Hamn

Publicerad den: 2020.6.1

Komplext hamnjobb till Veidekke

Anläggning: Parallellt med pågående terminalverksamhet ska Veidekke renovera tre kajplatser i Skandiahamnen i Göteborg. Det komplexa projektet ska vara klart i december nästa år.

Låst innehåll

– Veidekke har den kompetens och organisation som krävs för att utföra denna typen av komplexa projekt. Veidekke är en entreprenör med stor erfarenhet av projekt i samverkan vilket krävs då vi arbetar med befintlig anläggning och pågående terminalverksamhet, säger Lars Petersson, projektledare för Göteborgs hamn.

ANNONS:

Göteborgs hamn är Nordens största hamn och den enda hamnen i Sverige som har kapacitet att ta emot de största containerfartygen med direktförbindelser till andra världsdelar. I Göteborgs hamn finns terminaler för ro/ro, containrar, passagerare, olja och bilar.

Det som ingår i Veidekkes uppdrag är bland annat rivning av 200 meter befintlig frontbalk samt bortschaktning av massor ovan kajdäck. Därefter grundläggs ny frontbalk och ett nytt kajdäck gjuts för kajplatsen. Vidare ingår att utföra betongreparationer på övriga två kajplatser samt att förlänga befintliga isskydd för samtliga kajplatser i entreprenaden.

Hela projektet har ett ordervärde på ungefär 80 miljoner kronor.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.6.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!