Den 15 juni gjordes den sista snöfräsningen på väg 63 mellan Geiranger och Langvatn i Norge. Siste etappe på fresinga av fv. 63 mellom Geiranger og Langvatn 15. juni 2020. Foto: Bjarne-Martin Valde, Møre og Romsdal fylkeskommune

Publicerad den: 2020.6.22

Lagom till midsommar öppnade den norska fjällvägen

Snöröjning: Medan många av oss avnjutit en midsommarhelg med tropisk värme har snöröjarna i norska Møre och Romsdals län alltjämt parkerat sina maskiner för den här säsongen.

Låst innehåll

Onsdagen i midsommarveckan öppnades hela den 10 mil långa vägen genom länet från Geirganger till Lagnvatn, sträckan mellan Geiranger och Djupvasshytta öppnade en vecka tidigare. Sista snöröjningen gjordes den 15 juni.

– Det har varit en krävande vår med mycket mjuk snö, snöskred och låga temperaturer långt in i juni. Som högst har plogkanterna varit 12 meter, berättar arbetsledaren Kåre Berge i Møre och Romsdals län.

ANNONS:

Møre och Romsdal län ligger på den norska västkusten, där låglänt kustlandskap snabbt övergår i höga fjäll. Fortfarande finns det mycket snö i bergen och delar av vägen utsätts för snöskred under hela året. Det finns nu ännu en risk att vägen måste stängas av på grund av snöskred och snöröjarna måste fortsätta vara beredda på att rycka ut.

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.6.22

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören