Hjullastaren WL20e på 2,3 ton med batteridrift är en av de maskiner som Lambertsson erbjuder i sin nya satsning på att hyra ut eldrivna anläggningsmaskiner. Foto: Wacker Neuson

Publicerad den: 2016.11.1

Lambertsson satsar på eldrift

Eldrift: Tillverkarna av anläggningsmaskiner satsar stort på att utveckla maskiner med eldrift. Nu verkar uthyrningsbranschen också ha fått upp ögonen för de elektriska maskinerna. Rentalföretaget Lambertsson ger sig in kampen mot utsläpp och lanserar eldrivna hjullastare, grävmaskiner och stampar i sitt uthyrningssortiment.

Låst innehåll

– Det här är framtidens klimatsmarta maskiner som vi redan nu kan erbjuda våra kunder i byggbranschen. Utöver att maskinerna har nollutsläpp av växthusgaser är de även tysta och släpper inte ut några avgaser. Även arbetsmiljön förbättras alltså, säger Per Hovbrandt, marknadschef på Lambertsson Sverige AB.

Till att börja med erbjuder Lambertsson tre typer av eldrivna maskiner från Wacker Neuson. Det är hjullastaren WL20e på 2,3 ton med batteridrift, hybridgrävmaskinen 803 Dual Power, där man kan välja mellan dieseldrift eller eldrift via ett hydrauliskt kraftaggregat, samt de batteridrivna stamparna AS30 och AS50.

ANNONS:

Inom kort tillkommer även en batteridriven självlastande dumper och nätdrivna små vibroplattor.

Taggar: , , , , , ,

Publicerad den: 2016.11.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!