Trafikplats Tingstad är ett av NCC:s största projekt genom tiderna i Sverige. I början av juli gick man i mål efter fem års intensivt arbete. Foto: NCC

Publicerad den: 2020.7.13

Megaprojekt har gått i mål

Anläggning: I början av juli gick NCC i mål med ett av sina största projekt någonsin – trafikplats Tingstad i Göteborg.

Låst innehåll

– Tingstad är ett av NCC:s största projekt, ett på många sätt klassiskt infrastrukturprojekt med vägar, broar och betongarbeten. Vi är stolta och glada över att ha varit med och utvecklat Göteborgs och Västsveriges vägnät till det bättre, säger Torbjörn Fant, regionchef NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

Trafikplats Tingstad är den del av Marieholmsförbindelsen som ansluter vägtrafiken från E6:an och Lundbyleden till den nya vägtunneln under Göta Älv. Här har NCC arbetat i fem år med att förbättra Göteborgs utmanande trafiksituation på uppdrag av Trafikverket.

ANNONS:

Största utmaningen har varit den mycket intensiva trafiksituationen tätt intill arbetsområdet. I mångt och mycket har varje arbetsmoment anpassats efter trafiksituationen.

– Oavsett om det gäller att schakta ner 10 meter i göteborgsleran alldeles intill E6:an eller att bygga portaler för formställning tvärs över vägen så har vi anpassat arbetsupplägget till att fungera med alla trafikslag, säger Torbjörn Fant.

Förutom trafiksituationen och den byggtekniska produktionen har projektet även hanterat utmaningar som omfattande marksanering, hantering av vattenförande skikt och logistiken i det långsmala arbetsområdet avdelat av intensiva trafikleder.

Taggar:

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.7.13

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!