Peab har fått fem nya kontrakt på vägunderhåll i Sverige till ett sammanlagt värde på 750 miljoner kronor. Foto: Eva Jonsson/Peab

Publicerad den: 2021.4.27

Mer vägunderhåll till Peab

Vägunderhåll: Peab har fått driftskontrakt för vägunderhåll till ett sammanlagt värde på drygt 750 miljoner kronor. Av de fem kontrakten är två i nya områden som Peab inte jobbat i tidigare.

Låst innehåll

Grunduppdragen sträcker sig över fyra år från och med den 1 september 2021 och innebär att säkerställa att vägarna är säkra och framkomliga för trafikanterna. På vintern innebär det snöröjning och halkbekämpning med beredskap dygnet runt. Under barmarksäsongen ingår vägreparationer, avvattning samt reparationer och uppsättning av vägmärken och vägräcken. Totalt rör det sig om sträckor på cirka 450 mil.

– Att arbeta med drift och underhåll är att verkligen göra skillnad varje dag. Att vi är delaktiga till att vi har säkra och trygga vägar är ett viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare och något vi är mycket stolta över, säger Bengt Johansson, regionchef på Peab.

ANNONS:

I Kungälv, Värmland och Sveg har Peab skött driften av vägnäten under flera år, medan Kungsbacka och Västerås är nya områden som Peab nu tar sig an.

– Det känns väldigt bra att få fortsatt förtroende i våra befintliga driftområden och naturligtvis hedrande att få nya driftuppdrag i Västerås och Kungsbacka. Vi har många medarbetare som bor i närområdena till våra driftuppdrag som har god lokalkännedom och väl inarbetade samarbeten med lokala underentreprenörer, säger Bengt Johansson.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.4.27

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören