NCC ska bygga ett automatiserat lager för pappersprodukter i Gävle Hamn. Foto: NCC

Publicerad den: 2019.5.16

NCC bygger åt Gävle Hamn

Projektnytt: NCC har tecknat avtal med Gävle Hamn om att bygga ett automatiserat lager för pappersprodukter. Produktionen startar i slutet av maj och pågår till augusti 2020.

Låst innehåll

NCC ska bygga ett nyckelfärdigt automatiserat lager för papper till kommunägda Gävle Hamn AB som kommer att långtidsuthyra lagret till hamnoperatören Yilport. Byggnaden kommer att vara på 12 000 kvadratmeter och ha en takhöjd på 25 meter som högst.

NCC:s uppdrag omfattar markarbeten, husbyggnad och installationer av bland annat kran och transportsystem. Första fasen av projektet har redan inletts och har bestått av planering, projektering och fastställande av riktpris.

ANNONS:

Produktionen startar i slutet av maj och pågår till augusti 2020 och är en totalentreprenad i partnering. Kontraktet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.

− Investeringen stärker hamnens konkurrenskraft och har stor betydelse för regionens pappersindustri. Volymerna i hamnen har ökat kraftigt, och när nu också containerterminalen fördubblar sin kapacitet, så tar vi viktiga steg mot fortsatt stark tillväxt, säger Gävle Hamns vd Fredrik Svanbom.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.5.16

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!