NCC bygger Idrottsområde Söder i Kristianstad. Så här ska det se ut från infarten vid Ringvägen. Illustration: Fojab Arkitekter

Publicerad den: 2016.10.26

NCC bygger Idrottsområde i Kristianstad

projektnytt: Idrottsområde Söder i Kristianstad ska byggas om och utvecklas till ett funktionellt och attraktivt idrottsområde med bland annat nya fotbollsplaner, upprustad friidrottsanläggning och fler utomhustennisbanor. NCC har fått uppdraget och arbetet påbörjas under hösten 2016 och beräknas vara färdigt i slutet av 2018. Ordern är värd 158 miljoner kronor.

Låst innehåll

– Idrottsområde Söder är ett spännande projekt som består av flera delar, bland annat ska en ny huvudarena för fotboll byggas med hybridgräs. Det är en mix av naturgräs och konstgräs som ger många speltimmar per säsong, med bibehållen känsla av naturgräs. Anläggningen får markvärme och blir en av de första hybridgräsplanerna i landet som klarar elitfotbollens krav, berättar Ingemar Paulsson, projektchef NCC.

I anslutning till huvudarenan byggs en läktare med drygt 1 200 platser, serverings- och arrangemangsytor samt konstgräsplaner, tennisbanor och parkering. Dessutom rustas nuvarande friidrottsanläggning upp med renoverade löparbanor och kastbur med mera.

ANNONS:

NCC är totalentreprenör för projektet, som utförs i samverkansformen partnering med Kristianstads kommun.

Taggar: , , ,

Publicerad den: 2016.10.26

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!