NCC ska bygga en depå för Lunds nya spårvägslinje. Uppdraget är värt drygt 100 miljoner kronor. Illustration: Tengbom

Publicerad den: 2019.1.15

NCC bygger spårvagnsdepå i Lund

Projektnytt: NCC ska bygga en spårvagnsdepå för Lunds spårvagnar. Depån ska vara färdigställd 2020, då den nya spårvägen tas i drift.

Låst innehåll

Uppdraget är en del av Lunds kommuns och Region Skånes gemensamma projekt avseende utbyggnad av en spårvagnslinje mellan centrala Lund och forskningsanläggningen ESS.

Spårvagnsdepån uppförs i närheten av ESS, som en sista punkt i spårvägslinjen. Depån ska innehålla utrymmen för dagligt underhåll och rengöring, verkstad för större underhållsarbeten och reparationer, kontor samt uppställningsplats för spårvagnarna.

ANNONS:

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Region Skåne och bygga spårvagnsdepån i Lund. På uppdrag av Region Skåne bygger NCC även en underhållsdepå för Öresundståg i Kärråkra utanför Hässleholm, vilket ger möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan projekten, säger Per-Ola Martinsson, avdelningschef på NCC Building.

Beställare är Lunds kommun och Region Skåne och uppdraget är en samordnad generalentreprenad. Ordern är värd drygt 100 miljoner kronor.

Taggar: , , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.1.15

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören