NCC ska bygga fundament till 53 vindkraftverk, förstärka 30 kilometer väg och anlägga drygt 40 kilometer väg i Åndberg i Härjedalen. Foto: OX2

Publicerad den: 2019.2.28

NCC bygger för vindkraft i Härjedalen

Projektnytt: NCC ska anlägga fundament och vägar till en vindkraftpark med 53 vindkraftverk i Åndberg i Härjedalen. Beställare är OX2 och byggstart sker under våren.

Låst innehåll

Uppdraget innebär att NCC ska bygga fundament till 53 vindkraftverk, förstärka 30 kilometer väg och anlägga drygt 40 kilometer väg. Projektet genomförs i ett område med våtmarker, höga naturvärden och stort fågelliv som kräver god planering och projektering för att minimera inverkan på djurliv och natur.

Byggstart sker under våren 2019 och vindkraftparken ska vara färdigställd våren 2021. Kontraktet är en totalentreprenad och värderas till drygt 280 miljoner kronor.

ANNONS:

Att anlägga vindkraftparker kräver stor hänsyn till miljön och omkringliggande områden. I detta uppdrag kan det till exempel handla om hur tillfartsvägar dras, vilken vägbredd som väljs samt hur olika typer av byggarbeten genomförs.

En utmaning i projektet är att det utförs med många underentreprenörer som är verksamma samtidigt inom projektet. Det ställer krav på noggrann samordning och logistikplanering.

Taggar: , , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.2.28

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!