NCC ska anlägga vägar, broar och VA när området fyrklövern i Upplands Väsby byggs ut. Uppdraget är värt cirka 230 miljoner kronor. Visionsbild: Funkia Arkitekter

Publicerad den: 2019.4.1

NCC förnyar i Upplands Väsby

Projektnytt: NCC har fått i uppdrag av Upplands Väsby kommun att bygga ut och förnya vägar, gångstråk och broar i området Fyrklövern där 2 000 bostäder ska byggas.

Låst innehåll

Uppdraget innebär bland annat projektering av bro, rivning, schaktning, betongarbeten, dragning av vatten- och avloppsledningar, anläggning och konstruktion av nya broar, vägar och gångstråk. Kontraktet är en utförandeentreprenad och uppgår till cirka 230 miljoner kronor.

Området Fyrklövern ligger i centrala Upplands Väsby. Fyrklövern ska utvecklas till en levande stadskärna genom förtätning av bostäder och verksamheter. Som ett led i utvecklingen ska NCC bygga om delar av Mälarvägen, Husarvägen och Ekebovägen med tillhörande gångstråk till ”blå bron”, över E4:an, som ska byggas om i sin helhet.

ANNONS:

− NCC har tidigare utfört två etapper i den nya stadsdelen Fyrklövern och känner väl till de lokala förutsättningarna. Vi ser fram emot att nu tillsammans med kunden påbörja projektet, säger Johan Blumfalk, affärschef NCC Civil East.

Taggar: , , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.4.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!