Norrmännen kommer starkt in i Sverige och vill konkurrera. Foto: Arve Brekkhus/Byggeindustrien.

Publicerad den: 2017.2.13

Norsk byggjätte går in i Sverige

Utländsk konkurrens: De norska bygg- och anläggningsföretagen Betonmast och Hære Isachsen slår sina påsar ihop och blir en jätte med 2 200 anställda och en omsättning på 9 miljarder norska kronor. Fokus är nu på att gå in hårt i Sverige.

Låst innehåll

Betonmast har blivit ett av Norges snabbast växande byggföretag, och finns redan aktivt i Västra Götaland. I Norge är bolaget starka över hela landet och räknas som en stor spelare på hemmaplan. Innan sammanslagningen omsätter Betonmast 4,3 miljarder norska.

Hære Isachsen är inte heller någon liten spelare i dagsläget. Bolaget har under de senaste 40 åren etablerat sig som en stor och viktig aktör inom väg och anläggning och ligger bakom några av Norges största väg- och anläggningsprojekt de senaste åren. Företaget har idag runt 800 anställda och omsätter 2,3 miljarder norska kronor.

ANNONS:

Det nya bolaget kommer att heta BetonmastHæhre. Idén med sammanslagningen är att lönsamheten ska öka och att den nya koncernen ska växa ännu mer med både uppköp och egen tillväxt.

– Vi ser fortsatt goda möjligheter för större tillväxt inom både bygg och anläggning i Norge, men vi ser inte minst betydande möjligheter i den svenska marknaden. Den här fusionen är startskottet på en omfattande satsning i Sverige, säger Jörgen Evensen som blir ny koncernchef i det nya bolaget, till tidningen Byggeindustrien i Norge.

Stockholm är särskilt en marknad som bolaget vill ta sig in på.
Genomförandet av transaktionen är villkorat av utfallet av den pågående due diligencens samt godkännande från den norska konkurrensmyndigheten. Transaktionen förväntas vara slutförd i april 2017.

Micael Appelgren

Publicerad den: 2017.2.13

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören