Nu öppnar Swecon förbokningen av de elektriska maskinerna. Leverans sker våren 2021. Foto: Volvo CE

Publicerad den: 2020.10.14

Nu kommer Volvos elmaskiner till Sverige

Teknik: På Bauma förra året fick vi se Volvos elektriska maskiner för första gången. Nu blir de tillgängliga på den svenska marknaden genom ett förbokningssystem där kunderna kan reservera en plats i produktionskön.

Låst innehåll

Det är två nya, kompakta elektriska maskiner som nu lanseras i Sverige av Swecon; en kompakthjullastare och en minigrävare, som är 100 procent eldrivna.

L25 Electric är en 5-tons kompakthjullastare som på en laddning har en drifttid på upp till åtta timmar beroende på applikation. Med extern snabbladdare kan den laddas på två timmar. Minigrävaren ECR25 Electric väger 2,7 ton och har en kontinuerlig drifttid på upp till 4 timmar beroende på applikation och kan snabbladdas upp till 80 procents batterikapacitet på endast 50 minuter.

ANNONS:

I dag öppnade Swecon och Volvo CE bokningssidan för de elektriska maskinerna. Genom att registrera sig i förbokningsverktyget kan kunderna reservera en plats i produktionskön för de eldrivna maskinerna. Därefter kommer kunderna att erbjudas att lägga en order på maskinerna för leverans under våren 2021.

– Genom lanseringen av de första helt elektriska maskinerna på den svenska marknaden tar vi nu de första kliven in i framtiden. Eldrivna maskiner är energieffektivare vilket ger en lägre driftsekonomi men också möjligheter i nya tillämpningsområden. Detta är ett paradigmskifte för anläggningsmaskiner som kommer föra oss och våra kunder till ett ansvarsfullt ägande och drift som bidrar till en bättre värld, säger Magnus Halvarsson, marknadschef hos Swecon.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.10.14

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!