Anders Jonsson, monteringsansvarig och Stig Engström, företagets grundare, är nöjda med Engcons nya fabrik som ska ge ökad produktions- och leveranskapacitet. Foto: Engcon

Publicerad den: 2017.5.9

Ny fabrik ska korta Engcons leveranstider

Företag: Engcon har invigt ännu en fabrik i företagets huvudort Strömsund. Ökad efterfrågan på företagets produkter samt en satsning för att korta leveranstiderna ligger till grund för investeringen.

Låst innehåll

– Vi har haft en fantastisk försäljning de senaste åren och med detta har behovet av ökad produktions- och leveranskapacitet ökat i motsvarande takt, sa Stig Engström, Engcons grundare, under sitt invigningstal av den nya fabriken.

Stig Engström berömde också personalen då de trots en rekordförsäljning har klarat att hålla leveranstiderna och att med nya fabriken kommer det finnas ytterligare kapacitet för att möta fortsatt ökning.

ANNONS:

– Den nya fabriken gör att vi kan ligga steget före innan kunden ens lagt en beställning. Vi kommer därmed klara ännu kortare leveranstider och då framförallt på så kallade standardprodukter som det är större volymer på, berättar Anders Jonsson, monteringsansvarig på Engcons fabriker i Strömsund.

Den nya fabriken har också inneburit nyanställningar och den senaste omsättningsökningen innebär förmodligen ytterligare behov av arbetskraft.

– Vår ökningstakt talar sitt tydliga språk, vi kommer inte stanna vid detta, vare sig det gäller produktionsyta eller personal, konstaterar Stig Engström.

Publicerad den: 2017.5.9

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare