Drottningholms slott ligger i Trafikverkets minsta driftområde Mälaröarna. Från 1 september ansvarar Svevia för drift och underhåll av vägarna på Mälaröarna. Foto: Svevia

Publicerad den: 2019.4.11

Ny vägentreprenör på Mälaröarna

Projektnytt: Från 1 september tar Svevia över uppdraget för drift och underhåll av vägarna på Mälaröarna. Driftområdet är Trafikverkets minsta och omfattar 130 kilometer väg.

Låst innehåll

Driftområdet bjuder på flera unika miljöer med kulturbyggnader, gravkullar och Sveriges längsta fruktallé – ett något udda inslag i driftkontraktet.

– Träden ska blomma och sedan beskäras så att träden inte ger så mycket frukt eftersom fallfrukten ställer till det för trafikanterna när den ligger på vägen, förklarar Nils Balsted på Svevia.

ANNONS:

Kontraktet påverkas också av byggandet av förbifart Stockholm. En av trafikplatserna kommer att byggas på Mälaröarna vilket under byggtiden kommer att påverka trafiksituationen och framkomligheten.

Det gör också att kontraktet är ovanligt långt och sträcker sig som längst över sju år. Uppdraget utförs på uppdrag av Trafikverket och anbudet är värt cirka 13 miljoner kronor per år.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.4.11

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!