Peab samlar all sin verksamhet inom statlig vägdrift i en enda sammanhållen region. Foto: Peab

Publicerad den: 2021.1.7

Peab satsar och samlar inom vägdrift

Vägdrift: Peab satsar nu satsar ännu mer på vägdrift och samlar sedan årsskiftet all sin verksamhet som rör den statliga vägdriften i en enda sammanhållen region som verkar över hela Sverige.

Låst innehåll

Peab ansvarar för nästan en fjärdedel av de statliga vägdriftsområdena i Sverige. Genom att samla all kompetens och resurser i en nationell region med en gemensam regionchef, skapas synergieffekter och möjligheter för lönsam tillväxt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Inom statlig vägdrift på Peab arbetar idag 200 personer och verksamheten omsätter cirka en miljard kronor. Vid halvårsskiftet tillträder Anders Thomasson som regionchef och ansvarig för verksamheten. Han har tidigare erfarenheter från Svevias drift- och underhållsverksamhet.

ANNONS:

Att bidra till trafiksäkra vägar och god framkomlighet är ett viktigt uppdrag i vårt arbete som samhällsbyggare och Anders med sin erfarenhet och sitt ledarskap kommer att stärka vår utveckling ytterligare, säger Lotta Brändström, affärsområdeschef Peab Anläggning.

– Jag har länge följt Peabs arbete med stort intresse, bland annat tilltalas jag av företagets värdegrund och entreprenörskap. Att jag nu tillsammans med duktiga medarbetare får möjlighet att leda den satsning som Peab gör inom statlig vägdrift ser jag verkligen fram emot, säger Anders Thomasson.

Taggar:

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.1.7

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!