Peab ska sanera 220 000 kubikmeter förorenad jord i Norra Djurgårdsstaden. Foto: Peab

Publicerad den: 2020.11.27

Peab ska sanera 220 000 kubikmeter förorenad jord

Anläggning: Uppdraget att sanera i Norra Djurgårdsstaden ska vara klart om knappt två år och de sanerade massorna kommer att bli fyllning och utgöra grunden för framtida gator och bostäder i området.

Låst innehåll

Norra Djurgårdsstaden i Stockholm är ett av Europas största stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. I uppdraget som Peab fått ingår det att sanera totalt cirka 220 000 kubikmeter förorenad jord, varav 55 000 kubikmeter lera ska stabiliseras. Volymerna motsvarar ungefär en meters schaktdjup på fem fotbollsplaner.

Projektet är indelat i två faser. Den första fasen har varit att projektera och planera och ta fram de bästa tekniska lösningarna för projektet. Nu går projektet in i fas två som är själva utförandet.

ANNONS:

– Som samhällsbyggare är vi stolta över att vara delaktiga i utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden. Vi har tidigare gjort förberedande arbeten med projektering och ombyggnad av gator i området och ser nu fram emot kommande arbete tillsammans med Stockholms stad, säger Carl Johan Söderberg, regionchef Peab.

– Vi ingick i en samverkansentreprenad med Peab för ett och ett halvt år sedan. Orsaken var den komplexa föroreningssituationen i området. Under processen har Peab varit konstruktiv och drivande i olika försök och utvärderat möjliga saneringsmetoder i samverkan med vår projektorganisation. Vi ser positivt på samarbetet under fas ett och att det nu i kommande projektfas ska bära frukt och ge den utväxling vi hoppas på, säger Fredrik Bergman, projektchef för Norra Djurgårdsstaden.

Värdet på uppdraget är 140 miljoner kronor.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.11.27

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!