– Vi inleder nu ett samarbete med Moxy ID Group för att på ett metodiskt sätt arbeta in en rutin som gör att vi får en bättre och mer kvalitativ uppföljning av våra underentreprenörer och dess anställda, säger Peter Martin, koncernsäkerhetschef på Peab. Foto: Mikael Leijon

Publicerad den: 2020.10.28

Peab skärper kontroller av tredjepart

Arbetsmarknad: Peab jobbar hårt för att säkerställa schyssta arbetsvillkor, sund konkurrens och en hållbar byggmarknad. I detta arbete har man identifierat utökade kontroller som ett nödvändigt utvecklingsområde. Därför inför Peab nu tredjepartskontroller av leverantörer enligt en ny metod.

Låst innehåll

Konkurrens på lika villkor är en avgörande faktor för byggbranschens framtid. Peab har under senare tid efterfrågat nya innovativa lösningar för att kunna genomföra inspektioner på byggarbetsplatser. Viktiga kriterier är att de ska vara enkla, effektiva och säkra.

– Vi utökar vårt arbete med löpande inspektioner av de företag som verkar på våra byggarbetsplatser. Detta gör vi för att vi vill ha en sund byggbransch, säger Roger Linnér, COO på Peab.

ANNONS:

– Att få förtroendet att medverka i detta för branschen viktiga arbete är mycket stimulerande. Peab går i bräschen för branschen när det gäller innovativa lösningar för schyssta byggarbetsplatser och vi är tacksamma för att medverka i detta arbete, säger Claes Rydin, vd för Moxy ID Group som på ett metodiskt sätt ska arbeta in en rutin som gör att vi får en bättre och mer kvalitativ uppföljning av underentreprenörer och anställda.

– För oss på Peab är det en självklarhet att veta vem som är på vår arbetsplats, vem deras arbetsgivare är och att de har rätt behörighet. Vi inleder nu ett samarbete med Moxy ID Group för att på ett metodiskt sätt arbeta in en rutin som gör att vi får en bättre och mer kvalitativ uppföljning av våra underentreprenörer och dess anställda, säger Peter Martin, koncernsäkerhetschef på Peab.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.10.28

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!