Ramirent krymper sin kostym veckor efter företagsköpet. Foto: Shutterstock

Publicerad den: 2019.8.22

Ramirent gör neddragningar

Uppsägningar: Bara veckor efter att det blev klart att Loxam köper Ramirent tillkännager nu företaget att verksamheten ska krympas.

Låst innehåll

Den finska maskinuthyraren Ramirent köptes i somras av franska Loxam för en summa motsvarande 10,4 miljarder kronor. Loxams koncernchef Gérard Déprez menade då att affären innebar en unik möjlighet att bli ledande på den europeiska uthyrningsmarknaden. I dag kommer dock beskedet att Ramirent möter en vikande marknad genom att se över sina kostnader och minska personalstyrkan.

Företaget uppger att antalet tjänster ska minskas med 10–15 procent vilket motsvarar ett hundratal personer. Fackliga förhandlingar är inledda.

ANNONS:

– Vi ska göra vårt bästa för att denna åtgärd ska få så lite påverkan som möjligt. Det är tråkigt att vi är tvungna att genomföra neddragningar men det är nödvändigt för ett fortsatt konkurrenskraftigt Ramirent, säger Erik Bengtsson VD Ramirent AB i ett pressmeddelande.

Det går att dra många slutsatser vid ett besked av den här typen. I samband med företagsköp finns ett unikt tillfälle att konsolidera och omforma verksamheten. Samtidigt kan detta vara ett tecken i tiden som visar på en vikande marknad.

Taggar: ,

Sofia Barreng

Publicerad den: 2019.8.22

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!