Sandvik har sålt batteridrivna gruvfordon för 140 miljoner under juni, vilket är den högsta orderingången någonsin för en enskild månad på den här typen av fordon. Foto: Sandvik

Publicerad den: 2021.7.1

Säljer batteridrivna gruvfordon som aldrig förr

Gruvfordon: Sandvik har sålt batteridrivna gruvfordon som aldrig förr under juni månad. Orderingången på 140 miljoner kronor är den högsta någonsin för den här typen av maskiner på en enskild månad.

Låst innehåll

Samtliga beställningar på de batteridrivna gruvfordonen kommer från kunder i Kanada. Fordonen som beställts är  sju Sandvik Z50 underjordsgruvtruckar med 50 ton i kapacitet samt två Sandvik LH518B-lastare med 18 ton i kapacitet.

Den starka orderutvecklingen kommer efter framgångsrika tester hos kunder, där Sandviks batterifordon uppfyllt de strikta prestationskrav som satts upp. Dessutom har också åtaganden för BaaS-kontrakt (batteri som tjänst) säkrats.

ANNONS:

– Det gläder mig att se det stora kundintresset för vårt batteridrivna erbjudande, och dessa order understödjer industrins åtaganden mot en mer hållbar framtid inom gruvsektorn, säger Henrik Ager, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.7.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören