Får ny kostym. Schaeff kompakta maskiner döps om till Yanmar och Sundahls Maskinaffär blir av med agenturen. Den tas över av Wiklund Trading som blir ensam återförsäljare av Yanmar i Sverige. Foto: Yanmar

Publicerad den: 2018.10.29

Schaeff blir Yanmar i Sverige

Maskinsäljare: Schaeff försvinner som varumärke på kompaktmaskiner i Sverige. Sundahls blir av med agenturen och maskinerna kommer att säljas under namnet Yanmar av Wiklund Trading.

Låst innehåll

I oktober 2016 övertog Yanmar tillverkningen av Schaeffs kompaktmaskiner från Terex, med produktion av bland annat minigrävare, hjullastare och hjulgrävare i fabriken i tyska Crailsheim. Sedan dess har Yanmars kompakta maskiner marknadsförts i Sverige via två försäljningskanaler. Yanmar har sålts av Wiklund Trading och Schaeff har sålts av Sundhals Maskinaffär.

Från 1 januari 2019 kommer dessa produkter att marknadsföras i Sverige under det gemensamma varumärket Yanmar och Wiklund trading International AB blir enda svenska importör.

ANNONS:

Sundahls Maskinaffär kommer att fortsätta tillhandahålla reservdelar till kompakta maskiner från Schaeff/Terex under en längre övergångsperiod. Wiklunds ansvarar för hela Yanmars sortimentet av entreprenadmaskiner, micro- mini- och midibandgrävare, hjulgrävare, banddumprar och hjullastare.

Taggar: , , , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2018.10.29

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!