Ny granskning av byggbranschen. Denna gång handlar det om sexuella trakasserier.

Publicerad den: 2018.10.4

Sexuella trakasserier granskas i byggbranschen

Arbetsmiljö: Nu granskar Diskrimineringsombudsmannen (DO) 50 företag inom bygg- och anläggningsbranschen för att säkerställa att de har riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier.

Låst innehåll

Diskrimineringsombudsmannen (DO) genomför just nu en tillsyn för att säkerställa att företag inom bygg- och anläggningsbranschen har riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Anledningen är att det i samband med #metoo-kampanjen bygg- och anläggningsbranschen var en av de branscherna där det framkom många vittnesmål om allvarliga missförhållanden.

– Metoo-uppropen bekräftar att det är särskilt viktigt att säkerställa att arbetsgivare har ett pågående främjande och förebyggande arbete mot diskriminering och då särskilt sexuella trakasserier. Vi fortsätter vår granskning av arbetsgivare och nu är det byggbranschen som blir nästa bransch, säger Peter Wråke, chef för rättsenheten arbetsliv.

ANNONS:

Tillsynen är en fortsättning på den granskning DO inledde under 2017 i samband med att de nya bestämmelserna om aktiva åtgärder i diskrimineringslagen trädde i kraft. Hittills har bland annat alla kommuner och landsting granskats.

Taggar: , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.10.4

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!