AI går vidare. Foto: Volvo CE

Publicerad den: 2020.2.3

Skanska och Volvo växlar upp

Teknik: Skanska deltar i forskningsprojekt för att begränsa koldioxidutsläpp med artificiell intelligens.

Låst innehåll

Det är ett samarbete med Volvo Construction Equipment, forskningsorganisationen SINTEF och mjukvaruföretaget Ditio för att utveckla artificiell intelligens (AI) för byggmaskiner i syfte att uppnå mindre utsläpp, snabbare produktion och lägre kostnader.

På grund av logistiska utmaningar i byggbranschen kan tung utrustning under längre perioder stå oanvänd i väntan på nästa uppgift, vilket orsakar både onödiga kostnader och koldioxidutsläpp. Konsortiet som Skanska Norge går in i kommer att utforska metoder som maskininlärning, ”route optimization” och artificiell intelligens för att optimera driften av tung utrustning, till exempel flera ton tunga grävare, truckar och lastbilar.

ANNONS:

Forskningsprojektet inleds i början av 2020 och förväntas fortsätta till slutet av 2022.

– Forskningen syftar till att åstadkomma betydande tidsbesparingar samt minskade utsläpp och byggkostnader, och målet är att göra lösningen kommersiellt tillgänglig för alla. Om vår bransch ska uppnå våra hållbarhetsmål, måste vi arbeta tillsammans, säger Jo Mortensen, verkställande direktör för teknik och operationell effektivitet vid Skanska Norge.

Taggar: , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2020.2.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!