Slangakturens bilar får snart ny logga efter att ha förvärvats av brittiska slangjätte.

Publicerad den: 2017.10.3

Slangakuten får brittisk ägare

Uppköp: Det svenska familjeföretaget Slangakuten har blivit uppköpt av en av Europas ledande aktörer inom branschen. Det är Pirtek Europe ger sig in på den svenska marknaden och kommer inom kort också att sätta dit sitt egen namn på verksamheten.

Låst innehåll

Pirtek Europe, etablerat i Storbritannien 1988, är en ledande leverantör av akut mobil tillverkning av hydraulslang, och har i dagsläget 185 servicestationer och 725 bilar på flera marknader i Europa. Förvärvet etablerar Pirtek Europe på den skandinaviska marknaden och stärker deras position som den ledande leverantören i Europa. För Slangakutens del innebär förvärvet en väsentlig resursförstärkning som skapar goda förutsättningar att accelerera expansionstakten kommande år.

Alex McNutt, Koncernchef för Pirtek Europe säger:

-Jag är glad att Slangakuten nu ingår i vår bolagsgrupp och vi ser alla fram emot att samarbeta med Stefan Fallenius som VD för att utöka verksamheten i hela regionen. Slangakuten är ett mycket välskött företag och är ett utmärkt tillskott till vår europeiska verksamhet”.

– Jag är oerhört glad att ingå detta partnerskap med Pirtek Europe som gör det möjligt för oss att stärka vår position på marknaden och driva verksamheten framåt. Under de kommande månaderna kommer Slangakuten att påbörja övergången till det välkända varumärket Pirtek och fortsätta att leverera förstklassig service till Slangakutens befintliga och nya kunder, säger Stefan Fallenius.

 

 

Micael Appelgren

Publicerad den: 2017.10.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare