Svenska maskinuthyrningsföretaget Stavdal går upp i finska Ramirent. Foto: Stavdal

Publicerad den: 2019.4.9

Stavdal går samman med Ramirent

Maskinuthyrning: Det svenska uthyrningsföretaget Stavdal AB går samman med finska Ramirent Plc. Ramirent får därmed ett hundratal hyrcenter i Sverige, varav ett tjugotal kommer från Stavdal.

Låst innehåll

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi att bredda vår kundportfölj inom små- och medelstora kunder, växa inom produktkategorin lift samt att bli marknadsledande inom maskinuthyrning i Sverige, säger Erik Bengtsson, vd för Ramirent AB.

Stavdal hade år 2018 en omsättning på 819 miljoner kronor och cirka 280 medarbetare i Sverige och Norge. Ramirent Plc hade 2018 en omsättning på 2,6 miljarder kronor och cirka 800 medarbetare i Sverige. Efter förvärvet av Stavdal, kommer man att bli Sveriges största uthyrningsföretag och hela Ramirentkoncernen blir näst störst i Europa, meddelar Ramirent i ett pressmeddelande.

ANNONS:

I samband med affären investerar säljarna av Stavdal i det börsnoterade Ramirent Plc. De forna ägarna till Stavdal blir därmed de tredje största ägare i Ramirent. Efter affärens genomförande kommer det att föreslås till Ramirents bolagsstämma att Mats Rydhede, Stavdals grundare och ordförande, ska väljas in i Ramirent Plc:s styrelse.

– Att vi nu går ihop med Ramirent innebär stora möjligheter för alla parter. Bolagen delar värderingar och jag tror starkt på hållbar maskinuthyrning, vilket gör det till en perfekt kombination”, säger Mikael Olsson, vd på Stavdal AB.

Affären förutsätter ett godkännande av Konkurrensverket och förväntas genomföras senast under tredje kvartalet 2019.

Taggar: , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.4.9

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!