Investeringsviljan är stor hos många maskinentreprenörer, över hälften av de tillfrågade i Entreprenad Lives marknadsundersökning anser att det är den viktigaste yrkesrelaterade frågan just nu.

Publicerad den: 2020.9.9

Stor investeringsvilja bland svenska entreprenörer

Marknad: Svenska entreprenörer vill och behöver investera i maskiner, utrustning och mer personal. Den slutsatsen dras av den undersökning som Live Business Media Group, arrangörerna bakom Entreprenad Live, gjort bland 13 000 av mässans tidigare besökare.

Låst innehåll

Förra veckan presenterades den första delen av undersökningen som visade på ett starkt konjunkturläge och fyllda orderböcker. Idag presenteras den andra delen av undersökningen som bland annat visar att det finns en stor investeringsvilja bland entreprenörerna. Hälften av de tillfrågade svarar att de tre viktigaste yrkesrelaterade frågorna just nu gäller investeringar av maskiner följt av investeringar i tillbehör och utrustning. Fyra av tio ansåg också att personalbehov och rekryteringar är en av de allra viktigaste frågorna i branschen just nu.

Undersökningen visar också att den kanal som är viktigast när inför inköpet är branschmässor, följt av besök hos maskinhandlare och internet som god trea.

ANNONS:

– Vår slutsats är att det går bra för branschen och det är mycket arbete nu och framöver. Entreprenörerna vill och behöver investera i maskiner, utrustning och mer personal. När man blickar framåt och vill investera föredrar man personliga möten, säger mässans projektledare Hans-Erik Kristensson.

Taggar:

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.9.9

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!