YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet har köpts upp av Peab som övertar verksamheten i hela Norden från och med idag. Foto: YIT

Publicerad den: 2020.4.1

Storaffär inom beläggning klar

Anläggning: Peabs förvärv av YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet i Norden har nu godkänts av EU:s konkurrensmyndighet och kan därmed slutföras.

Låst innehåll

– Vi är glada över att vi nu har fått godkännande av EU-kommissionen och att vi därmed kan välkomna våra nya medarbetare i Finland, Norge, Danmark och Sverige till Peab-koncernen. Vi ser fram emot en ännu större kompetens inom detta viktiga område, vi har mycket att lära av varandra. Samtidigt är förvärvet ett viktigt steg i vår ambition att stärka vår lokala närvaro och utveckla vårt arbete inom ramen för det vi kallar närproducerat samhällsbygge, säger Jesper Göransson vd och koncernchef i Peab.

Förvärvet offentliggjordes redan i juli förra året och har sedan malt i kvarnarna inom EU för godkännande. Från och med idag, 1 april, konsolideras verksamheterna in i Peab och 1 700 anställda, 200 täkter och 63 asfaltsverk övertas.

ANNONS:

Den förvärvade verksamheten omsatte 2018 drygt sex miljarder kronor och summan för affären beräknas uppgå till ungefär tre miljarder kronor för skuldfri rörelse och är fullt finansierad.

Med YIT i ryggsäcken utökar Peab sin närvaro i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggning i Danmark. Dessutom ser man möjligheter att expandera och utveckla även andra verksamheter, som återvinning och betong.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.4.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!