Ny stadsdel med mycket markjobb ska växa fram i centrala Norrköping. Foto: Eric Arango, Norrköpings kommun

Publicerad den: 2018.12.21

Storjobb i Norrköping i hamn

Byggprojekt: NCC har fått jobbet att bygga Inre hamnen i Norrköping. Avtalet inkluderar en ny kaj, nya gator, kanaler och parkområden. En ny stadsdel i stan. Mycket markjobb väntar för intresserade maskinentreprenörer.

Låst innehåll

– Vi är mycket glada över att Norrköpings kommun valt NCC som samarbetspartner. Speciellt roligt är det att kommunen i sin upphandling värdesatte NCC:s lokala projektorganisation som har lång erfarenhet av komplexa projekt och är lösningsorienterad. Vi ser fram emot att som partner tillsammans med Norrköpings kommun planera och projektera den nya stadsdelen, säger Jörgen Kernell, produktionschef Infra, NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt bra att vi nu har ett avtal med NCC. Nästa steg blir att tillsammans lägga upp hur arbetet med Inre hamnen genomförs på bästa sätt. Det är mycket viktigt att vi har en gemensam syn på målet, att vi jobbar med att tidigt identifiera risker och strävar efter en säker arbetsplats och en god kostnadskontroll, säger Fredrik Wallin, projektledare för Inre hamnen.

ANNONS:

Arbetet påbörjas omgående med ombyggnad av Saltängsgatan och olika markförstärkningar. Så snart beslut om miljötillstånd är på plats, inleds utbyggnaden av kanaler och kaj. Parallellt med den ska föroreningar inom gasverksområdet tas bort. Arbetet kommer pågå i flera år. Rapportering av projektets utveckling enligt tidplan och ekonomi kommer att ske löpande till kommunstyrelsen, stadsplaneringsnämnden och tekniska nämnden.

– Att vi nu tecknat avtal med NCC är en milstolpe i arbetet med att förverkliga Inre hamnen, vilket förstås är mycket positivt. I dagsläget finns inte mycket mer att säga för nu börjar planeringsarbetet med entreprenören om hur arbetet ska utföras. Vi får återkomma med mer detaljer efter jul- och nyårshelgerna, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande i stadsplaneringsnämnden.

Taggar: , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.12.21

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!