Broddson AB har tagit hem sin enskilt största order sedan 2005. Ordern omfattar 50 sopmaskiner som ska exporteras till en kund i Egypten. Foto: Broddson AB

Publicerad den: 2021.2.3

Stororder på sopmaskiner till Motalaföretag

Maskinförsäljning: Broddson AB har fått en ny stororder på 50 sopmaskiner av modellen Scandia. Det är företagets enskilt största beställning sedan 2005.

Låst innehåll

– Det känns jättekul. Det är en kund som har handlat en hel del av oss tidigare som har gjort den här beställningen. Maskinerna ska exporteras till Kairo i Egypten där de ska användas för att sopa upp sand från vägarna. Just den här modellen, Scandia, säljer vi mycket av till arabländerna, säger Jimmy Sööder, försäljningschef på Broddson AB till Maskinentreprenören.

Maskinerna byggs i Motala, där man nu skruvar upp produktionstakten ytterligare för att hinna med att leverera innan semestern.

ANNONS:

– Vi bygger tre maskiner i veckan nu, berättar Jimmy Sööder.

Broddson brukar sälja mellan 110 och 120 maskiner av Scandiamodellen varje år, varav ett tiotal brukar gå till kunder Sverige och resten exporteras, främst till arabländerna. I år tror Jimmy Sööder att volymen landar på runt 130 maksiner.

– Det här är en lastbilsbogserad modell, här i Norden är den traktorbogserade modellen Nordic den som vi säljer mest av, säger han.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.2.3

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören