Udda markjobb under havet till Peab. Svårt och blött. Foto: Peab

Publicerad den: 2019.10.31

Stort markjobb i havet för Peab

Anläggning: Horten kommun valde Peab som entreprenör för uppdraget med att sanera och anlägga ny havsbotten i Horten hamnbassäng.

Låst innehåll

Detta är Peabs andra havsbottensprojekt i Norge. Under 2018 slutförde Peab sanering och anläggning av en ny havsbotten i Puddefjorden i Bergen.

− Projektet var intressant ur ett tekniskt-, miljömässigt- och samhällsperspektiv och gav inspiration till att fortsätta med liknande uppdrag. Därför är jag väldigt stolt och glad över att vi har fått det här kontraktet, säger VD Johan Hansson i Peab Anlegg.

ANNONS:

Uppdraget i Horten omfattar att rensa skräp från havsbotten, muddra enskilda områden, frakta bort förorenade massor till deponi samt täcka havsbotten och förebygga erosion. Totalt ska 430 000 m2 havsbotten rensas och täckas med 150 000 kubik stenmassor.

Arbetet startar nu i oktober månad och pågår till oktober 2020. Projektet är en del av ett nationellt miljöinitiativ, och en storskalig miljöinsats mellan Miljödirektoratet, Horten kommun, Forsvarsbygg och Horten Industripark.

− Vi kan inte vänta med att komma igång! Peab har god och relevant expertis och erfarenhet från sådana projekt på andra håll i landet, och vi ser fram emot ett bra samarbete. Detta kommer att vara en boost för Horten och en boost för vår gemensamma miljö, säger Anders Bergsli, projektledare i Horten kommun.

Taggar: ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2019.10.31

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!