Skanska kommer att göra klimatkalkyl för sin entreprenad för att se hur mycket utsläpp den orsakar.

Publicerad den: 2019.10.7

Stort markjobb med klimatkalkyl till Skanska

Anläggning: Skanska har tecknat avtal med Linxon om att utföra en mark- och byggnadsentreprenad för en ny stamnätsstation i Mårtensdal, Stockholm. Kontraktet är värt cirka 270 miljoner kronor. Entreprenaden är en del av Stockholms Ström, ett projekt där Svenska kraftnät, Vattenfall och Ellevio förstärker och förnyar Stockholmsregionens elnät.

Låst innehåll

– Vi ser fram emot att få vara del i arbetet med att säkra Stockholms framtida elförsörjning och vi kommer att dra fördel av projektets geografiska läge. Vi känner Hammarby sjöstad och Mårtensdal väl tack vare flera projekt här genom åren, inte minst det pågående bygget av Sthlm New som också blir vår närmsta granne, säger Fredrik Pihl, distriktschef, Skanska.

Projekteringen är påbörjad och i det här skedet görs även en klimatkalkyl. Klimatkalkylen är ett redskap för att beräkna hur mycket utsläpp ett projekt kommer att ge upphov till under byggnationen, och i vissa fall under hela byggnadens livscykel. Syftet är att reducera utsläppen så mycket som möjligt.

ANNONS:

Byggstart sker under hösten och hela anläggningen ska vara färdigställd i slutet av 2022.

Taggar: , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2019.10.7

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!