1,3 miljoner ton berg ska lastas ut ur den nya tunneln som byggs under Varbergs centrum. Utlastningsuppdraget har gått till VSM Entreprenad. Foto: VSM

Publicerad den: 2020.6.9

Stort utlastningsjobb till VSM

Anläggning: Varbergstunneln är en del av Västkustbanan mellan Göteborg och Lund. Nu har VSM fått i uppdrag att lasta ut stora mängder berg ur tunneln – hela 1,3 miljoner ton!

Låst innehåll

Projektet förväntas pågå under tre år och för att minimera störningarna genomförs projektet nattetid. Entreprenör för Varbergstunneln är Implenia, som nu har kontrakterat VSM Entreprenad för det stora utlastningsuppdraget. VSM har erfarenhet från liknande uppdrag från bland annat Förbifart Stockholm.

– Vi har sett fram emot att påbörja det här projektet och det är inspirerande att vara del av utbyggnaden av miljösmarta transporter i Västsverige. Projektet sysselsätter fyra lastmaskiner, en vattenbil för att motverka störande damm och sex yrkesarbetare under tre år. Projektet ska genomföras så smidigt som möjligt för Varbergsborna och därför arbetar vi på natten när det är mindre trafik i området, säger Staffan Haglund, vd på VSM Entreprenad.

ANNONS:

Taggar: , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.6.9

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!