Jonas Jaenecke, tidigare vd för Delvator blir vd för Söderberg & Haak. Intressant värvning som lär gynna Komatsus fortsatta framfart i Sverige.

Publicerad den: 2018.9.10

Svenska Komatsuleverantören värvar förre “Hitachichefen”

Maskinleverantör: Jonas Jaenecke, tidigare vd för Delvator som säljer Hitatchi blir ny VD för Söderberg & Haak Maskin AB med Komatsu i maskinprogrammet.

Låst innehåll

Söderberg & Haak Maskin AB är en av Sveriges största leverantörer av lantbruks- och entreprenadmaskiner. Sedan drygt två år tillbaka har man också generalagenturen för Komatsu, som fått en rejäl comeback i Sverige med Söderberg & Haak.

Jonas Jaenecke är 51 år gammal, bosatt i Malmö och närmast kommer han från en VD-tjänst på Ikaros Cleantech. Innan dess var han under drygt fem år VD för Delvator, som har den svenska generalagenturen för Hitachis entreprenadmaskiner.

ANNONS:

– Jag gläder mig åt att återvända till entreprenadmaskinbranschen och utveckla mitt kunnande även om lantbrukets maskiner. Söderberg & Haak är ett anrikt företag med en stark ägare som vill stärka sin marknadsposition ytterligare, säger Jonas Jaenecke i ett pressmeddelande

Söderberg & Haaks egna organisation består av 300 anställda. Bolaget ingår i en företagskoncern där Mellby Gård AB är moderbolag. Koncernen omsatte drygt 6,5 miljarder kronor 2017.

Taggar: , , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2018.9.10

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!