Are Ellefsrud, Veidekke and Kenneth Hansen, Volvo Maskin Norway

Publicerad den: 2021.1.21

Sverige snart redo för Volvos eldrivna maskiner

Elmaskiner: Norska Veidekke och entrereprenören K Baugeröd Anlegg blir det första i Norden av få sina elmaskiner levererade och färdiga att gå i skarpa jobb. Faktum är att de är bland de första i världen, storbyggaren Eiffage i Frankrike fick sina maskiner för några veckor sedan. I Sverige väntas de första levereras i april 2021.

Låst innehåll

Veidekke satsar på hjullastare L25 Electric som ska i jobb för norska Trafikverket. Maskinerna är dock i jämförelse med sina dieselkusiner dyrare i inköp och Volvo CE räknar med att det till en början främst är entreprenörer som har behov av att nischa sig mot miljökrävande kunder som kommer att bli aktuella. Har maskinentreprenören inte det behovet så är det i dagsläget inte lätt att räkna hem affären. Annars är kapaciteten jämförbar med en dieselmaskin och borde landa på lägre servicekostnader. Batteriet surrar i åtta timmar, enligt Volvo CE.

I Sverige öppnade Swecon bokningen av elmaskinerna ECR25 (minigrävare på band) och hjullastaren L25 Electric i oktober 2020. Ingen är dock ännu levererad. Troligen först i april.

ANNONS:

– Intresset och nyfikenheten är stort. Vi har tills idag ett tiotal förbokningar med tillhörande deposition och har nu landat några av dem, men räknar med att snart ha en handfull ordtecknade. Första kundleveranserna sker i april. Vi räknar med att sälja cirka 15 av L25 under 2021 respektive cirka 15 av ECR25, säger Magnus Halvarsson, marknadschef på Swecon.

Swecon får hem sex av respektive modell i slutet av januari för demoändamål och dessa landar i Stockholm, Göteborg och Staffanstorp först. Även Volvos democentret i Eskilstuna kommer att ha maskinerna där.

Taggar: , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2021.1.21

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!