Publicerad den: 2016.8.18

(S)vettig manifestation på Sergels Torg

Reportage: För att uppmärksamma vikten av att arbeta förbyggande för att förhindra skador arrangerar Skanska under veckan byggjympa platser olika platser runt om i Stockholm. Bland annat på Sergels Torg i Stockholm.

Låst innehåll

Anledningen till jympan är Skanska Safety Week som arrangeras 18-25 maj, som är en vecka med extra fokus på säkerhet och hälsa. Säkerhet och hälsa är annars en del av det dagliga arbetet på Skanska och varje morgon värmer man upp med byggjympa, hävdar Skanska. Detta är i vilket fall som helst en mycket bra idé som kanske framför allt maskinförare borde ta efter.

Gympasset består av ett 15 minuter långt program anpassat för att mjuka upp kroppen innan man går ut på arbetsplatsen. Enligt uppgift utförs detta varje morgon på samtliga Skanskas byggarbetsplatser världen över. Först med det här var japanska byggfirmor som började redan på 80-talet.

ANNONS:

– I USA har Skanska har belastningsskadorna halverats sedan det infördes som en daglig rutin, berättar Cecilia Björkryd, gruppchef för arbetsmiljö på Skanska Sverige.

Under safety week vill Skanska uppmärksamma hur viktigt det är att arbeta förbyggande för att förhindra skador.

Taggar: , , , ,

Publicerad den: 2016.8.18

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!